All Categories
Featured
Table of Contents
Het derde domein gaat over risicomanagement in relatie tot security, bijvoorbeeld het opzetten en onderhouden van een dreigingsanalyse om inzicht te krijgen in potentiële dreigingen en hun consequenties voor de organisatie (sterkens alarmsystemen malle). In het vierde en laatste domein wordt ingegaan op response management, bijvoorbeeld het identificeren van kwetsbaarheden van een asset na een incident en het nemen van tegenmaatregelen voor het beschermen van een asset zodat het niet verder verzwakt.
Het is juist dan van belang om goed onderzoek te doen, met name gericht op voorkomen en verbetering naar de toekomst toe. Alles in het licht van veiligheid, verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid maar ook budget. We spreken dan van incidentonderzoek en -management. In deze minor maak je kennis met enkele veel gebruikte methodes zodat je weet wat je er mee kan doen in de praktijk.
Outcome based risk management (4 EC): Algemene doelstelling is het ontwikkelen van een strategisch plan (fit) dat bijdraagt aan het vaststellen van risicobeheer (beveiliging, veiligheid en bedrijfscontinuïteit) dat flexibel, klantgericht is, het succes van de organisatie ondersteunt (primair proces) en duurzaam is (toekomstbestendig) . Wat vragen de stakeholders in een organisatie voor de resultaten van beveiliging, veiligheid en bedrijfscontinuïteit? Op basis van deze resultaten: hoe organiseert u beveiliging, veiligheid en bedrijfscontinuïteit op de best mogelijke manier? Van het voorzorgsprincipe en onzekerheid tot een acceptabele risicograad tegen acceptabele kosten (economie van veiligheid en beveiliging).
Incident onderzoek (2 EC.): Inzicht in de invloeden van de omgeving waarin het incident plaatsvond. Aan het licht brengen van basis oorzaken in zowel de organisatie als gedrag die incidenten mogelijk maken. Verschillende onderzoekstechnieken worden besproken waarmee oorzaken en tekortkomingen worden bepaald zonder de schuld vraag te benoemen. sterkens alarmsystemen malle. EHS: Environment, Health en Safety (4 EC.): We gaan dieper in op onderwerpen die spelen in organisaties op het gebied van gezondheid, milieu en veiligheid.
Onderwerpen die besproken worden zijn: machine en elektriciteit veiligheid, ergonomie, asbest, blootstelling aan gevaarlijke stoffen en geluid, water-, bodem-, lucht vervuiling (sterkens alarmsystemen malle). Security (2 EC): Voor wat betreft de kennis, ervaring voor security en inhoud ga je aan de slag met vier domeinen binnen security. Het eerste domein betreft basiskennis op het gebied van security bijvoorbeeld het implementeren van een securityprogramma om verschillende assets van een organisatie te beschermen.
Het derde domein gaat over risicomanagement in relatie tot security bijv. het opzetten en onderhouden van een dreigingsanalyse om inzicht te krijgen in potentiele dreigingen en hun consequenties voor de organisatie. In het vierde en laatste domein wordt ingegaan op response management bijv. het identificeren van kwetsbaarheden van een asset na een incident en het nemen van tegenmaatregelen voor het beschermen van een asset Master - begeleiding leerling (1 EC.): In de 1ste 10 weken (1e blok ) ligt de focus op de voorbereiding op uw onderzoek (sterkens alarmsystemen malle).
Je tutor is een ervaren professional. Om de week breng je een dag door met je tutor en medestudenten om feedback te ontvangen en ideeën over je onderzoek uit te wisselen. Blok 1 10 weken: 4 tentamens/1 mondeling examen/ 1 presentatie Blok 2 10 weken: 1 onderzoeksrapport, verdediging Avans-opleiding gekoppeld aan deze minormodule is: Deze informatie heb je nodig voor de inschrijving in Studielink.
In dit hoofdstuk wordt ingegaan op de formaliteiten die moeten worden vervuld wanneer goederen vanuit zee het douanegebied van de Unie zullen gaan binnenkomen en de daarbij van belang zijnde onderwerpen. Veel formaliteiten moeten al worden verricht voordat er sprake is van een grensoverschrijdende vervoersbeweging. (artikel 4 DWU) Let op! Voor een aantal schepen kan ontheffing worden verleend van de verplichting tot het vervullen van bepaalde formaliteiten, zie hiervoor hoofdstuk 5 - sterkens alarmsystemen malle.
DWU) Als de (summiere) aangifte per abuis (dubbel) door 2 verschillende personen is ingediend, blijft de (summiere) aangifte ingediend door de vervoerder in stand en wordt de ander geacht niet te zijn gedaan. Het maakt niet uit of de (summiere) aangifte van de vervoerder eerder of later is gedaan. Als er een dubbele vooraanmelding/aankomstmelding vervoermiddel is, wordt dezelfde systematiek toegepast.
00 (sterkens alarmsystemen malle).00 van dit Handboek. Voor het elektronisch verzenden van berichten is een registratie nodig. Het aanvraagformulier voor deze registratie is te vinden op In tegenstelling tot de douaneaangifte (artikel 170 DWU) geldt voor de (summiere) aangifte geen vestigingseis om deze aangiften te mogen doen. Een vestigingseis is niet terug te vinden in douanewetgeving.
De aangever van de (summiere) aangifte moet in het bezit zijn van een EORI-nummer (Economic Operators Registration and Identification Number). Voor meer informatie over het EORI-nummer zie onderdeel 1. sterkens alarmsystemen malle. 00.00 van dit Handboek. Douane Manifest (DMF) (Binnenbrengen) ondersteunt ook de mogelijkheid voor de aangever van deze (summiere) aangiften om een uniek derde land-identificatienummer (EORI-like nummer of te wel het Third Country Unique Identification Number - TCUIN) van de afzender te vermelden wanneer men hierover beschikt.
De aangever is vaak een cargadoor. Dat is een vertegenwoordiger van de rederij in de haven - sterkens alarmsystemen malle. De cargadoor wordt voor het proces binnenbrengen ingedeeld onder artikel 127, lid 4, letter b DWU en heeft voor dit proces geen toelating douanevertegenwoordiging nodig. De cargadoor is geen douanevertegenwoordiger in de zin van artikel 18 DWU.
00.00 van dit Handboek. Naast de genoemde (summiere) aangiften zijn er nog andere maritieme documenten. Deze zijn vastgesteld bij het Internationale Verdrag inzake de facilitatie van het internationale scheepvaartverkeer van de Internationale Maritieme Organisatie (1965) en zoals gepubliceerd bij de Richtlijn 2010/65/EU van het Europees Parlement en de Raad van 20 oktober 2010 betreffende meldingsformaliteiten voor schepen die aankomen in en/of vertrekken uit havens van de lidstaten en tot intrekking van Richtlijn 2002/6/EG.
De vrijstelling (en dus de beslissing dat ze niet belast zijn) wordt pas na het aanbrengen van die goederen genomen. Voor meer informatie over dit overzicht van de bezittingen van de bemanningsleden zie paragraaf ‘3. 6 Reizigersbagage’ van dit onderdeel. Let op! De vooraanmelding/aankomstmelding vervoermiddel (IMO/FAL 1, het “NOA bericht” - Notification of Arrival - NA) is géén summiere aangifte of aangifte tot tijdelijke opslag en wordt gebruikt om de gegevens van het schip bij aankomst aan de Douane mede te delen.
In Nederland worden deze gegevens door indiening van de kennisgeving van aankomst medegedeeld. Voor meer informatie over deze kennisgeving zie paragraaf 3. 3. Bij binnenkomst in het douanegebied van de Unie is het schip door de enkele overschrijding van de grens van het douanegebied aangegeven en geplaatst onder de bijzondere regeling tijdelijke invoer (door middel van een handeling die wordt geacht een douaneaangifte te vormen).
Voor de wederuitvoer van het schip moet een aangifte tot wederuitvoer worden gedaan. Net als bij binnenkomst wordt deze aangifte gedaan door een handeling die wordt geacht een douaneaangifte te vormen. De handeling is het overschrijden van de grens van het douanegebied van de Unie. (artikel 250 DWU, artikelen 139, 141 en 212 GVo.
nl. Wanneer het elektronische systeem van de aangever en/of de Douane niet functioneert mag de noodprocedure worden toegepast. De noodprocedure is te vinden op douane. nl. Voor goederen die in de eerste zeehaven van het douanegebied van de Unie worden binnengebracht moet de summiere aangifte bij binnenbrengen (in het Engels Entry Summary Declaration - ENS) worden ingediend.
(artikel 127, lid 2, letter b DWU, 104 GVo. DWU) De brandstoffen, smeeroliën, reservedelen en gewone uitrustingsstukken mogen alleen met toestemming van de Douane van boord worden gehaald. Voor goederen, rechtstreeks komend vanuit de hierna volgende landen hoeft op basis van een internationale overeenkomsten geen summiere aangifte bij binnenbrengen te worden gedaan.
Voor meer informatie over deze risicoanalyse zie paragraaf 2. 1. (artikel 1, lid 2 DWU) Let op! IJsland en Macedonië behoren niet tot het veiligheidsgebied. Voor goederen uit die landen moet dus een summiere aangiften bij binnenbrengen worden gedaan. Voor Macedonië geldt dat een aldaar gedane aangifte voor gemeenschappelijk douanevervoer waarin de veiligheidsgegevens zijn vermeld, bij binnenkomst in de Unie aangemerkt kan worden als summiere aangifte bij binnenbrengen.
DWU hoeft eveneens geen summiere aangifte bij binnenbrengen te worden gedaan. Soms verlaten goederen over zee tijdelijk het douanegebied van de Unie. In bepaalde gevallen zijn dan enkele bepalingen die gelden voor het binnenbrengen van goederen in de Unie, niet van toepassing. Dit zijn dan bepalingen omtrent: de summiere aangifte bij binnenbrengen; de kennisgeving van aankomst; het aanbrengen van goederen bij de Douane; het lossen en onderzoek van goederen; (artikel 136 DWU) Let op! De douaneautoriteiten kunnen toestaan dat ontheffing wordt verleend voor het indienen van een summiere aangifte bij binnenbrengen met betrekking tot goederen waarvoor, vóór het verstrijken van de termijn voor de indiening van die aangifte, een douaneaangifte is ingediend.
Totdat de douaneaangifte is aanvaard overeenkomstig artikel 172 DWU, heeft zij de status van summiere aangifte bij binnenbrengen. In Nederland wordt van deze mogelijkheid geen gebruik gemaakt. De reden hiervoor is dat de Douane over een volledig elektronisch overzicht van de binnenkomende goederen wil beschikken. Er moet om die reden dan ook altijd een summiere aangifte bij binnenbrengen worden gedaan.
In Nederland wordt van deze mogelijkheid geen gebruik gemaakt. (artikel 127 lid 7 DWU)De douaneautoriteiten kunnen toestaan dat het indienen van de summiere aangifte bij binnenbrengen wordt vervangen door een kennisgeving en toegang tot de administratie van een marktdeelnemer. In Nederland wordt van deze mogelijkheid geen gebruik gemaakt. sterkens alarmsystemen malle. (artikel 127, lid 8 DWU) Daarnaast kunnen de douaneautoriteiten toestaan dat (onder voorwaarden) de aangifte tot tijdelijke opslag ook kan dienen als summiere aangifte bij binnenbrengen.
De reden hiervoor is dat de Douane over een volledig elektronisch overzicht van de binnenkomende goederen wil beschikken. Er moet om die reden dan ook altijd een summiere aangifte bij binnenbrengen worden gedaan.(artikel 130, lid 2 DWU) De aangever van de summiere aangifte bij binnenbrengen kan één van de volgende personen zijn: de persoon die de goederen in het douanegebied binnenbrengt.
Tot slot mag de summiere aangifte bij binnenbrengen ook worden gedaan door: elke persoon die in staat is de goederen bij de Douane aan te brengen of te doen aanbrengen of door: een vertegenwoordiger van één van de hiervoor genoemde personen (sterkens alarmsystemen malle). Als een vertegenwoordiger de summiere aangifte bij binnenbrengen doet, dan blijft de vertegenwoordigde bij wet verplicht er op toe te zien dat de aangifte ook daadwerkelijk wordt gedaan.
(artikel 127, lid 6 DWU en 112 GVo. DWU) Als een andere persoon dan de vervoerder de aangever van de summiere aangifte bij binnenbrengen is, dan geldt er een informatieplicht te aanzien van de gegevens van deze aangifte. Wie die verplichtingen moet nakomen is opgenomen in artikel 184 UVo. DWU.
Deze persoon wordt dan aangemerkt als de persoon die de goederen de Unie binnenbrengt - sterkens alarmsystemen malle. Stel dat er 4 rederijen zijn die samen een dienst uitvoeren en daarvoor 1 schip inzetten. De vessel operating carrier moet in principe de summiere aangifte bij binnenbrengen indienen maar de 4 rederijen mogen ook alle 4 apart summiere aangifte(n) (met eigen MRN) bij binnenbrengen indienen voor die goederen waarvoor ze een B/L (zie paragraaf 2.
Alleen de vessel operating carrier moet de overige formaliteiten bij binnenkomst vervullen. Er is geen formele hiërarchie tussen de personen die de summiere aangifte bij binnenbrengen kunnen indienen. Het is dus niet zo dat de persoon die de goederen daadwerkelijk het grondgebied van de Unie binnen brengt altijd voorrang heeft op de andere genoemde personen.
De Douane informeert de vervoerder, indien hij is aangesloten op het geautomatiseerde systeem van de Douane, dat er een summiere aangifte bij binnenkomst is gedaan. (Bijlage B GVo. DWU) De aangever van een summiere aangifte bij binnenbrengen is aansprakelijk voor de juistheid van de in de aangifte voorkomende gegevens, de echtheid van de ingediende documenten en de naleving van alle verplichtingen in verband met het plaatsen van de goederen onder een douaneregeling.
DWU en moet overeenkomstig die bijlage ingevuld zijn. Tot de implementatie van ICS 2 (Import Control System 2 - geavanceerd vrachtinformatiesysteem) moet de summiere aangifte bij binnenbrengen de gegevens bevatten van Bijlage 9 OGVo. DWU, aanhangsel A, onderdeel 2 Te vermelden gegevens in summiere aangiften bij binnenbrengen en uitgaan, 2.
Latest Posts
Huis Bouwen Op Kavel Kosten
Zelf Een Huis Bouwen Kosten
Wat Kost Vrijstaand Huis Bouwen